9. državni stručni skup za učitelje i nastavnike povijesti Domovinski rat- Hrvati BiH i HVO u Domovinskom ratu održan u Makarskoj i Mostaru

Mostar- U organizaciji Hrvatskoga dokumentacijskog centra Domovinskoga rata u BiH, Hrvatskog memorijalno- dokumentacijskog centra Domovinskoga rata i Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske u Makarskoj i Mostaru održan je 9. državni stručni skup za učitelje i nastavnike povijesti o temi: Domovinski rat – Hrvati BiH i HVO u Domovinskom ratu.
Izaslanstva su prije početka predavanja u Mostaru položila vijenac i zapalila svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru.
Nazočnima su se tom prigodom obratila gospoda: dr.sc. Nevenko Herceg , predsjednik Vlade HNŽ-a, ravnatelji centara iz BiH i Hrvatske Željko Raguž i Ante Nazor, ravnateljica agencije prof. Jadranka Žarković – Pečenković i Vladimir Šoljić, predsjednik HZ HB. Predavanja su održali :Rade Bošnjak, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ BiH i bivši član BeHa Predsjedništva Franjo Boras. Program skupa vodila je Julija Gubeljić, a u glazbenom dijelu nastupile su članice Klape Drača.

Izjava Željko Raguž:

 

Izjava Ante Nazor: