ATP Miami: Ćorić bez 2. kola

MIAMI, 24. ožujka 2016. (Hina) – Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u 2. kolo velikog ATP turnira u Miamiju, on je u susretu 1. kola izgubio od Uzbekistanca Denisa Istomina sa 6-4, 5-7, 5-7 nakon dva sata i 45 minuta igre.

Bio je ovo drugi međusobni susret Ćorića i Istomina i prva pobjeda Uzbekistanca, koji je tako stigao do prve ovogodišnje pobjede na ATP Touru.

U prva dva seta Ćorić je dva puta oduzimao servis suparniku, ali dok je u prvom jednom izgubio igru na svom početnom udarcu, u drugom je čak tri puta pokleknuo.

Ćorić je u prvom setu prvi stigao do prednosti povevši sa 3-2, no odmah potom je odigrao vrlo loše na svom servisu i ekspresno izgubio stečenu prednost. No, to ga nije poljuljalo, jer je kod rezultata 3-3 ostvario novi “break”, a potom daleko koncentriranije zadržao prednost do kraja te dionice igre.

Drugi je set mnogo bolje započeo Istomin koji je poveo sa 3-0. Ipak, Ćorić se uspio vratiti u igru, “breakom” u petoj igri je vratio rezultatsku ravnotežu, da bi novim “breakom” u devetoj igri poveo sa 5-4 i stigao do servisa za meč. Nažalost, u tom je gemu napravio dvije dvostruke servis pogreške kojima je propustio veliku priliku za pobjedu. Ćorić je potom još dva puta zaredom izgubio servis čime je stigao u veliki rezultatski zaostatak, jer je Istomin dobio drugi set sa 7-5 i poveo sa 3-0 u trećem.

Seriju od šest gemova zaredom Uzbekistanac je mogao i produljiti, ali je propustio veliku šansu za dvostruki “break” promašivši forhend kada je imao otvoren čitav teren. Ćorić je taj poklon za povratak u meč iskoristio, te nakon što je smanjio na 3-1 u sljedećoj igri vratio “break” zaostatka i držao rezultatski priključak do rezultata 5-5. No, tada je počeo šepati držeći se za mišić natkoljenice desne noge što je na kraju. čini se, bilo presudno, jer u posljednja dva gema nije osvojio niti jedan poen.

(Hina)