BiH: Zbog koronavirusa bolnica u središnjoj Bosni otpušta pacijente

MOSTAR, 22. listopada 2020. (Hina) – Veliki broj liječnika i medicinskog osoblja Hrvatske bolnice ‘Dr. Fra Mato Nikolić’ u Novoj Biloj, u središnjoj Bosni, zaražen je koronavirusom, zbog čega bolnica otpušta lakše pacijente, a građane poziva da se obrate drugim zdravstvenim ustanovama dok se epidemija ne stabilizira.

“Usprkos iznimnoj kontroli i mjerama koje smo provodili u našoj bolnici tijekom proteklih sedam mjeseci, potvrđeno je kako je veliki broj našeg medicinskog osoblja pozitivan na Covid-19. Posebno teška situacija je na Odjelu interne medicine, gdje u ovom trenutku samo jedan doktor nije pozitivan na Covid-19″, navodi se u priopćenju Hrvatske bolnice u Novoj Biloj.
Dodaje se kako zbog velikog broja zaraženih medicinskih radnika bolnica s odjela otpušta lakše pacijente, dok će oni koji su zaraženi ostati smješteni u bolničkoj Covid ambulanti.
Pacijenti te Domovi zdravlja u općima iz središnje Bosne pozvani su da pomoć potraže u drugim bolnicama dok se stanje u ovoj bolnici ne stabilizira. Očekuje se također da će se stanje normalizirati u roku od dva tjedna.
Hrvatska bolnica “Doktor fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj najvećim dijelom je izgrađena i opremljena sredstvima hrvatske vlade.

(Hina) xzkre ybr