Brozović zaradio djelomičnu rupturu mišića

ZAGREB, 26. rujna 2022. (Hina) – Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Marcelo Brozović obavio je u ponedjeljak pregled magnetskom rezonancijom u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, nakon što je u utakmici Lige nacija protiv Austrije zbog ozljede izašao u 18. minuti.

Nalaz magnetske rezonancije pokazao je djelomičnu rupturu mišića stražnje lože, pa Brozovića čeka mirovanje od nekoliko tjedana, objavio je HNS.

O daljnjem tretmanu brigu će voditi nadležni liječnici milanskog Intera, koji će dati i preciznu prognozu oporavka, a njima će u stalnom kontaktu biti i liječnička služba hrvatske reprezentacije.

Hrvatska je u susretu u Beču pobijedila Austriju sa 3-1 osvojivši prvo mjesto u skupini i plasman na Final Four ovog natjecanja.

Hrvatska je na Ernst Happel stadionu povela u šestoj minuti golom Luke Modrića. No, Austrija je tri minute kasnije izjednačila golom Baumgartnera. U drugom dijelu pobjedu svjetskim doprvacima donijeli su Livaja (69) i Lovren (72).

Hrvatska je tako natjecanje završila s 13 bodova, jednim više od Danske te će od 14. do 18. lipnja iduće godine igrati na Final Four turniru. Uz Hrvatsku tamo će nastupiti i Nizozemska, a za preostala dva mjesta se bore Mađarska i Italija, odnosno, Portugal i Španjolska.

(Hina) x