Caritas otvorio dom za osobe koje se liječe u Mostaru

Caritas Biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan otvorio je u ponedjeljak u Caritasovoj zgradi u Mostaru Dom sv. Marte, koji je namijenjen za privremeni smještaj osoba koje dođu u taj grad radi liječenja ili su pratnja bolesnika, posebno djece, a nisu u mogućnosti sami osigurati vlastiti smještaj.
Dom, koji raspolaže s 13 kreveta, zajedničkom kuhinjom, prostranim dnevnim boravkom i zajedničkim sanitarnim čvorom, blagoslovio je biskup Petar Palić, predsjednik Caritasa Mostar.
Biskup je kazao kako je ovo samo jedna od djelatnosti Caritasa, navodeći kako sa svim programima koje Caritas ima nastoje odgovoriti na potrebe ljudi ovoga vremena.
– Razmišljajući o potrebama onih koji dolaze na liječenje ovdje u Grad Mostar odlučili smo se za otvaranje ovoga Doma sv. Marte koji će biti od koristi svima onima koji prate bolesnike koji dolaze na liječenje u Mostar kako bismo im besplatno osigurali mogućnost boravka, kako bi mogli boraviti ovdje i biti blizu bolesnicima – ustvrdio je biskup Palić #fena #fenaagency #agencijafena #domsvmarte #caritas #petarpalic #mostar