Članice UBH Prsten posjetile likovnu radionicu Udruge za Down sindrom Mostar

Mostar:- Članice Izvršnog odbora Ogranka UBH Prsten su u četvrtak, 3. prosinca na dan kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom posjetile članove Udruge za Down sindrom Mostar u Galeriji Kraljice Katarine u njihovoj likovnoj radionici.
Adventskom susretu su se priključile i članice kandidatkinje na lokalnim izborima u Gradu Mostaru.
Posjet je potaknut i humanitarnom izložbom koju organizira Udruga za Down sindrom Mostar, a Udruga Prsten je suorganizator glede potpore pronalaska potencijalnih kupaca izloženih djela.
Prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi za pomoć u nastavku terapije rane intervencije, ortopedskih i edukacijsko – rehabilitacijskih terapija za djecu i mladež koju provode već četiri godine.
Ogranak Kluba žena HNŽ-a je ovaj projekt uspješno realizirao na način da je i jedan broj članica Ogranka sudjelovao u kupovini slika, a sve sa ciljem pomoći ranjivim skupinama naše zajednice.
Voditelj likovne radionice je akademski kipar iz Mostara i voditelj galerije Dalibor Nikolić.
Podsjetimo ove godine Advent u Mostaru je poseban jer su Božićne jaslice po prvi puta u Mostaru na Trgu hrvatskih velikana svojim sugrađanima darivala djeca s Down sindromom u sklopu kulturne manifestacije U susret Božiću.