Dalić: Moramo dobiti Argentinu ili Island, zašto ne Argentinu?

Drago Ćosić, sportski urednik HRT-a  razgovarao je dan nakon pobjede nad Nigerijom s  hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem

Duga noć, u kamp smo stigli oko šest ujutro, odspavali i odmorili se. Napravili smo regeneraciju i nadam se da nema posljedica od jučer, kaže Dalić.

O pobjedi nad Nigerijom kaže: Mislim da je bila dobra utakmica, igrači su je odradili na najbolji način. Nije se umiralo u ljepoti, ali odigrali smo na rezultat. Odigrali smo disciplinirano, odgovorno, nema zamjerki. Dali smo dva gola iz prekida, ali i prekid je sastavni dio igre. Nema euforije, ovo je tek jedna utakmica i jedna pobjeda, moramo biti ponizni.

Najavio je i sudar s Argentinom: Sve će sad biti drugačije, imat ćemo tri dana vremena za pripreme, naći ćemo najbolju soluciju za tu momčad. Mene najviše veseli da mi sami o sebi odlučujemo, moramo od iduće dvije utakmice dobiti jednu, Argentinu ili Island, zašto ne Argentinu? Oni su dobra momčad, ali sad su u teškoj situaciji jer su remizirali s Islandom i imaju veći pritisak nego mi. Rekao sam u najavi, kad je bio ždrijeb, da je ovo nama najlakša utakmica, veliki protivnik, veliki Messi i nama šansa za igru i dokazivanje. Vodit ćemo brigu o tome, ali neću sputavati igrače u onome u čemu smo najjači, u ofenzivi, pasu i igri.(sport.hrt.hr)