DANI STUDENTSKOG ZBORA

1. STUDENTSKE VEČERI OSKAROVACA
U suradnji s Međunarodnom udrugom studenata građevinskog fakulteta (IACES), u sklopu Dana kulture i zabave, Studentski zbor organizira STUDENTSKE VEČERI OSKAROVACA. U travnju u amfiteatru Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru počevši od 1.travnja. održat će se projekcije filmova nominiranih ove godine za najprestižniju filmsku nagradu OSKAR.
Zaboravite na trenutak na rokove i obveze i opustite se s nama uz odlične filmove:
1.4. Bridge of Spies
8.4. Room
15.4. Brooklyn

2. KNJIŽEVNA VEČER „JEDNU TURU ZA KULTURU“ – 4.travnja u 19h (HD HS Kosača)
201.godine,naša studentica politologije Gloria Lujanović u suradnji s udrugom mladih fra Marijana Šunjića prvi put organizira književnu večer „Jednu turu za kulturu“.
Na književnoj večeri članovi udruge, predstavili su poeziju hrvatskih i svjetskih pjesnika, te njihove varijacije u turbo-folk glazbi i masovnoj kulturi.
Cilj večeri „Jednu turu za kulturu“ jest prikazati tekstove turbo-folk pjesama u satiričnom kontekstu te predstaviti publici njihove poetske varijacije.
U sklopu Dana kulture i zabave, Studentski zbor ove godine organizira sveučilišnu „Jednu turu za kulturu“ gdje će studenti našeg Sveučilišta na duhovit način pokazati kako su se prije dočekivale večeri, a kako se to danas radi. Dođite i nasmijte se do suza ! grin emotikon
Pozivamo vas sve 4.4. s početkom u 19h u HD HS Kosača (Mala dvorana) na „Jednu turu za kulturu“!

3. IZLOŽBA INSTAGRAM GENERACIJE: OSMIJEH. 5.travnja – Filozofski fakultet
400 milijuna korisnika. Prosječno Instagram korisnik provede 21 minutu dnevno koristeći ovu popularnu aplikaciju. A samo vikendima objavi se 30% fotografija. Potaknuti ovim činjenicama, Dani kulture i zabave Studentskog zbora postat će bogatiji za izložbu koju ćete napraviti upravo vi. Stoga, otvaramo natječaj za izbor najbolje tri Instagram fotografije na temu „Osmijeh“.
Svakodnevno smo bombardirani negativnim vijestima i problemima 21. Stoljeća, cilj ove izložbe je potaknuti ljude da razmisle kako u životu postoje pozitivni trenutci, trenutci kada smo okruženi dobrim ljudima, pozitivnim i iskrenim događajima koje obilježavamo upravo fotografijom.
Pravo na natječaj imaju svi studenti Sveučilišta u Mostaru. Na objavljenu fotografiju potrebno je staviti hashtag ‪#‎danikulturesz‬ i podijeliti je na Facebook.
Odbor za natječaj izabrat će 50 najboljih fotografija i u prostorijama Filozofskog fakulteta 5.4.2016. organizirat će se izložba gdje će najkreativnije 3 fotografije biti nagrađene vrijednim nagradama:
—Večera za dvoje u restoranu „Maslina“
—Poklon paket od Antonio Commerca

I mnoge druge vrijedne nagrade.
Budite kreativni, nasmijani i obogatite ovu izložbu za jedan osmijeh.

4. POEZIJA U 17 BOCA – 12.travnja u 18.00h. (caffe Kosača)
Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u sklopu Dana kulture i zabave organizira književnu večer i predstavljanje poezije naših studenata Katarine Marošević i Ivana Volić.
Poezija u 17 boca naziv je književne večeri gdje će nam studenti hrvatskog jezika i književnosti predstaviti svoje zbirke poezije „Boca u moru“ i „Sedamnaest osvita“.
Uz opuštenu atmosferu, zvuk violine i gitare, izvrsno interpretiranje poezije koja obuhvaća sve aspekte života, u prostorijama HD HS Kosača (caffe Kosača) imat ćete priliku uživati uz stihove ova dva mlada pjesnika.
Poezija u 17 boca održat će se 12.4. u 18:00h, dođite i podržite naše studente uz čašicu prekrasnih stihova.

5. DEBATA „Utječe li domaća komercijalna glazba negativno na stil života mladih ljudi?“- 5.travnja u 12.00h – Pravni fakultet
U sklopu Dana kulture i zabave Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Debatnim klubom Sveulilišta organizira debatu „Utječe li domaća komercijalna glazba negativno na stil života mladih ljudi?“
Zajedno s književnom večeri „Jednu turu za kulturu“, ovom debatom želimo se približiti svakodnevnom životu mladih ljudi koji su medijski odrasli uz zvuke komercijalne, masovne glazbe. Utječe li ona negativno na našu osobnost? Na odabir društva i ideala? Smatramo li ljude koji ne uživaj takvu vrstu glazbe čudacima? Na ta i mnoga druga pitanja pokušat će odgovoriti članovi Debatnoga kluba koji će u prostorijama Pravnog fakulteta 5.4.2016. s početkom u 12:00h na profesionalan način raspravljati o navedenoj temi.
Dođite i zajedno s nama poslušajte što su nam to mladidebatantipripremili!

6. SAJAM „KNJIGA ZA KNJIGU“ – 14.travnja-plato amfiteatra Sokrat (kampus) 09.00-14.00h

Potaknuti današnjom situacijom koja nam govori kako mladi sve manje čitaju knjige i sve više prakticiraju elektronske varijante ili čak ni to, odlučili smo u Dane kulture i zabave uvrstiti sajam pod nazivom „Knjiga za knjigu“.
Sajam će se održati 14.4. na platou ispred amfiteatra Sokrat u vremenu od 09:00-14:00h. Kako bismo dobili što veći izbor knjiga za knjigoljpce odlučili smo napraviti posebne kupone koje možete pokupiti kod svojih predstavnika godina. Koliko knjiga donesete, toliko ćete kupona dobiti.
I 14.4. za kupon dobivate knjigu po vašem izboru
Tin Ujević je rekao: „Knjiga nije hrana, ali je poslastica!“ Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru poziva sve studente da zajedno s nama naprave gozbu riječi i uživaju u naslovima i imenima koja nemaju rok trajanja.
7. KULTURNO ZABAVNA VEČER: FILOZOFSKI FAKULTET- 7.travnja u 18h- Filozofski fakultet
Već svima poznata Kulturno zabavna večer koja se održava na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, uvrstila se u program Dana kulture i zabave Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.
Pozivamo sve studente da nam se pridruže u 18:00h u kantini Filozofskog fakulteta! Domaćini su nam pripremili bogat program glazbe, poezije i smijeha.
Vidimo se!

8. IZLOŽBA STUDENATA AKADEMIJE LIKOVNIH UMJETNOSTI – ŠIROKI BRIJEG- 11.travnja u 18h.(Akademija likovnih umjetnosti)

Ponosno vas pozivamo na izložbu studenata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg gdje će vam kreativni studenti, umjetnici, izložiti svoje najbolje radove koji su ostvareni tijekom akademske godine. Studenti iz godine u godinu iza sebe ostavljaju sve kvalitetnije radove koji zavrijeđuju svaku vrstu pažnje i divljenja.
Izložba će se održati 11.4. s početkom u 18:00h u prostorijama Akademije.
Velika obitelj Sveučilišta u Mostaru je neizmjerno sretna i bogata jer za velikim stolom sjedi i Akademija koja je vrelište budućih umjetnika čija će imena zapečetiti ovo doba.
Očekujemo vas!!

ZABAVNI PROGRAM:
30.ožujka- NEON SEMAFOR PARTY
6.travnja- STUDENT SENSATION WHITE PARTY
13.travnja- SHOT’N FIRE PARTY
Ove godine za zabavni dio Dana studentskog zbora probrinut će se jedinstveni noćni klub „Pink Panther“ koji će svim studentima Sveučilišta ponuditi tri nezaboravne studentske srijede.
Uz promotivne cijene pića, odličnu glazbu i osiguran provod, Dani zabave počet će velikim otvorenjem 30.3. s Neon-semafor party-jem. Na ulazu će vam naše predivne hostese dijeliti naljepnice koje će označiti vaš status veze i time začiniti vašu večer novim ljubavima.
Nastavljamo dalje 6.4. i donosimo vam Student sensation white party kada su svi gosti pozvani da dođu u bijelom ruhu. A kako biste dobili vrijedne nagrade, potrebno je uslikati svoju bijelu ekipu, objaviti fotografiju na Instagramu s oznakom ‪#‎whitepanthersz‬. 5 najkreativnijih fotografija bit će nagrađeno!
Dane zabave ćemo zaključiti s Shot ‘n’ fire party-em koji će vam donijeti nezaboravan provod, izvrsna pića i spretne barmene.
Dobro društvo. Check! Odlična glazba. Check! Nezaboravan provod. Check! Vidimo se u Pink Pantheru! Be there!