Davis Cup: Kod Amerikanaca u gostima, baš kao 2005.

07. 03. 2016.: Hrvatski tenisači ušli su nakon četiri godine među osam najboljih momčadi Davis Cupa, a za proboj među četiri najbolje ekipe svijeta pokušat će pobijediti SAD u gostima, što neodoljivo podsjeća na najveću godinu hrvatskog tenisa, 2005., kada nas je upravo uspjeh u gostima protiv tada vrlo jake američke momčadi lansirao u nebo i odveo do dosad jedinog naslova u Davis Cupu.
Taj dvoboj bit će odigran od 15. do 17. srpnja negdje u SAD-u.

S Amerikancima, koji su s 32 naslova najuspješnija momčad u povijesti Davis Cupa, smo se dosad susretali tri puta, dvaput u prvim kolima, jednom u četvrtfinalu, a sva tri puta smo ih pobijedili.

Prvi put smo se susreli 2003. godine u Zagrebu, kada je Hrvatska predvođena Ljubičićem, Ančićem i Ivaniševićem slavila s 4:1 protiv Fisha, Blakea i Denta.

Drugi put pobijedili smo ih u Kaliforniji s 2:3 dvije godine kasnije, u godini kada smo osvojili Davis Cup. Te sezone nepobjedivi Ljubičić svladao je Agassija i Roddicka, a Ančić i Ljubičić su u paru svladali braću Bryan. Hrvatska je otišla do kraja i osvojila trofej.

U četvrtfinalu smo se susreli 2009. u Poreču, kada smo prošli dalje s 3:2 uz dvije pobjede Čilića i jednom Karlovića.

Danas Amerikance predvode 11. igrač svijeta John Isner, 24. tenisač svijeta Jack Sock, te najbolji svjetski par, braća Bryan.

Čilić protiv Isnera u međusobnim ogledima vodi s 5-0, a protiv Socka nije igrao. Ćorić je jednom igrao sa Sockom i izgubio, 2015. godine na Roland Garrosu.