Dejan Lovren korak do prelaska u Lyon

LYON, 31. prosinca 2022. (Hina) – Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren korak je do prelaska u Lyon čiji je dres nosio od 2010. do 2013. godine, objavio je francuski L’Equipe.
Francuzi navode, kako je Lauren Blanc, koji je Lyon preuzeo koncem listopada umjesto Petera Bosza, tražio “igrača s duhom, karakterom i agresijom” i izbor je pao na Lovrena iz kojeg je sjajno odrađen World Cup u Katru.
Ugledni francuski list piše kako bi posao trebao biti uskoro finaliziran, a 33-godišnji Lovren već je navodno, obavio i liječnički pregled.
Hrvatskom reprezentativu je ostalo još šest mjeseci ugovora sa Zenitom iz St Peterburga i nagađa se kako bi odšteta trebala biti simbolična.
Lovren je za Lyon igrao od 2010. do 2013. godine upisavši 102 nastupa u dresu “lavova” prije nego što je prodan u Southampton. Na stadionu St Mary’s zadržao se tek jednu sezonu, a potom je šest godina igrao za Liverpool prije nego što je 2020. preselio u Rusiju.
U dresu “Vatrenih” je upisao 78 nastupa i postiogao pet golova osvojivši svjetsko srebro 2018. u Rusiji, te nedavno katarsku broncu.
(Hina)