Dobro jutro, Mostar i okolico!

Mostar, 12. ožujka 2018. godine: Razvedrava se i 14° je, a idemo do sunčanih 17 Celzijevih stupnjeva. Radio Mostarska panorama želi mirno jutro na 107,5 fm, gradskoj frekvenciji Radija HB.

Danas se u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne očekuje oblačno vrijeme. U ostatku Bosne sunčano, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Poslije podne ili u večernjim satima kiša u većini područja, osim u Krajini. Intenzivnije padaline u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren, jugozapadni. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 11 do 17, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 20 °C.

Biometeorološke prilike će se pogoršati zbog promjene i jakog južnog strujanja. Opća slika će tijekom dana biti lošija, izraženije u Hercegovini i na zapadu zemlje. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nesanice, razdražljivosti, glavobolje. Negativni utjecaj promjene vremena oslabit će s dolaskom noći.