Dogodilo se na današnji dan

Na današnji dan, 1. ožujka 1991., objavljen je ‘The Doors’, američki biografski glazbeni film iz koji je režirao i zajedno s J. Randalom Johnsonom, napisao Oliver Stone. U filmu glume Val Kilmer kao pjevač i tekstopisac Jim Morrison, Meg Ryan kao Pamela Courson (Morrisonova djevojka), Kyle MacLachlan kao klavijaturist Ray Manzarek, Frank Whaley kao glavni gitarist Robby Krieger, Kevin Dillon kao bubnjar John Densmore, Billy Idol kao Cat i Kathleen Quinlan kao novinarka Patricia Kennealy. Film govori o životu Jima Morrisona, pjevača američkog rock sastava The Doors, te uspjehu benda u njihovoj glazbi i utjecajnoj kontrakulturi.
Film prikazuje Morrisona kao ikonu rock and rolla i kontrakulture 1960-ih, uključujući prikaze rekreativne upotrebe droga, slobodne ljubavi, hipijevskog stila života, alkoholizma, zanimanja za halucinogene droge kao enteogene i, posebno, njegovu rastuću opsesiju sa smrću.
The Doors je zaradio 34 milijuna dolara diljem svijeta u odnosu na produkcijski budžet od 32 milijuna dolara i dobio je različite kritike od kritičara, publike i obožavatelja benda. Kilmerova izvedba u ulozi Morrisona bila je naširoko hvaljena, kao i sporedna glumačka postava, kinematografija, produkcijski dizajn i Stoneova režija. Međutim, kritiziran je zbog povijesne netočnosti i načina na koji je Morrison prikazan. #OnThisDay #TheDoors #OliverStone #ValKilmer