Duje Šantić pretučen u Mostaru

Mostar – Duje Šantić, sin nestalog generala HVO-a Vlade Šantića brutalno je pretučen večeras ispred svoje zgrade u Mostaru.

Portal Bljesak.info je izvijestio kako su dvije osobe Šantića napale ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje u Radićevoj ulici u Mostaru.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a je za Bljesak.info izjavio kako su Šantića željeznim šipkama napale dvije mlađe osobe koje su se nakon napada udaljile u nepoznatom smijeru. Na mjestu napadu su pripadnici MUP-a HNŽ.

Podsjećamo, Šantić je u posjednjih nekoliko tjedana došao u fokus javnosti jer je upozoravao na činjenicu da se još uvijek ne zna kakva je sudbina njegova oca, generala HVO Vlade Šantića koji je nestao 1995. godine u Bihaću.

Duje je u svojim medijskim istupima tvrdio kako sudbinu njegova oca zna general Armije BiH Atif Dudaković.

Također, 8. ožujka je u Mostaru organiziran mimohod podrške povodom 21. obljetnice nestanka generala Vlade Šantića. Mimohod su organizirali njegova obitelj i Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB. Sa skupa su pozvali pravosudne institucije Bosne i Hercegovine da kazne krivce i rasvijetle sudbinu generala HVO-a.

I.J. / Dnevnik.ba