Branislav Stojkić u Sportskom pregledu Panorame predstavio rad Ekološko – ronilačkog kluba Leut

Mostar,25. ožujka 2019. godine:- Gost Sportskoga pregleda Mostarske panorame bio je Branislav Stojkić, član ERK ”LEUT”. ”

Ekološko ronilački klub „Leut“ je neprofitna, nevladina udruga. Osnovana je 2016. godine kao rezultat ideje nekolicine zaljubljenika u podvodni svijet. Osnivači kluba su bili ljudi širokog dijapazona zanimanja, godina, interesa koje je sve spojila želja za kvalitetnim provođenjem slobodnog vremena uživajući u onom što svi volimo, kao i želja da se taj interesantan hobi približi što većoj populaciji.”-govori nam Stojkić.

Ističe kako ih često pitaju je li ronjenje sport-”Jeste i to jako zahtjevan, i fizički i psihički. Traži, svakako, veliku odgovornost. Svaki zaron, bio on u sklopu ekološke akcije ili  rekreacijski, mora se dobro isplanirati. Obvezno je vođenje ronilačkoga dnevnika koji sadrži sve detalje. Iznimno je važno  zdravstveno stanje ronioca.

Kod poduke se prolazi i zahtievan teoretski dio u kojem kandidati spoznaju neke naoko beznačajne stvari a što im može spasiti život u nekoj opasnoj situaciji”-zaključio je Stojkić.

 

AUDIO: Branislav Stojkić