EP karate: Ivan Kvesić i Alessandra Hasani u finalu

NOVI SAD, 10. svibnja 2018. (Hina) – Na Europskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu u četvrtak su finala izborili Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kg i
Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kg.

Kvesić na putu do finala nije izgubio niti bod. Svladao je Mađara Tibora Hidasija 4-0, Grka Georgiosa Tzanosa 8-0 diskvalifikacijom nešto manje od pola minute prije kraja borbe, Turčina Ugura Aktasa 1-0, a u polufinalu bio je uvjerljiv i protiv Ukrajinca Valerija Čobotara sa 4-0.
 Alessandra Hasani je do finala stigla na vrlo neobičan način, čak tri puta suci su o pobjedniku odlučili preglasavanjem. Nakon pobjede nad Ciprankom Sotiom Zeniu 3-1, prvo je bilo protiv Engleskinje Carle Burkitt. Završilo je 5-0 za našu predstavnicu, kao što je bilo i u četvrtfinalnom preglasavanju protiv Poljakinje Dorote Banaszczyk. Izmedju toga, Hasani je slavila i protiv Švicarke Maye Schaerer 4-0, pa onda još jednom preglasavanjem nakon što je borba završila bez bodova. Ovoga puta 4-1 protiv Turkinje Tube Yakan.
 Ana Marija Bujas Čelan izborila je subotnji susret za broncu u teškoj kategoriji (+68 kg). Svladala je Slovenku Katu Budić sa 3-0, predstavnicu BiH Mirnesu Bektaš sa 5-0, a u krajnje dramatičnom dvoboju prepunom preokreta i žalbi na sudačke odluke, tek četiri sekunde prije kraja Bujas-Čelan izborila je pobjednički bod protiv Šveđanke Hane Antunović s 3-2. U polufinalu je izgubila od Francuskinje Anne Laure Florentin sa 0-2.

(Hina)

Odgovori