GLAVNO VIJEĆE HNS BiH zasjedalo u Mostaru

 

Glavno vijeća Hrvatskog narodnog sabora održalo je 24. svibnja 2016. godine svoju 9. sjednicu u Mostaru

 

 

  • Glavno vijeće prihvatilo je prijedlog Odluke Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat da se pronađeni neidentificirani posmrtni ostaci žrtava Drugoga svjetskoga rata i poraća trebaju sahranjivati na Memorijalnom groblju Mira na Bilima. Također Glavno vijeće je usvojilo inicijativu o  utemeljenju „banke“ DNK srodnika žrtava Drugog svjetskog rata i poraća.

 

  • Glavno vijeće je podržalo zaključke Odjela za prostorno planiranje, promet i komunikacije o izradi Prometne strategije FBiH, te zaključak o upućivanju amandmana na Prostorni plan područja posebnog obilježja od značaja za Federaciju Autoceste na koridoru Vc.

 

  • Glavno vijeće je također razmatralo informaciju voditelja Odjela za branitelje o izradi Zakona o pravima branitelja u Republici Hrvatskoj u čijem kreiranju sudjeluju i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i Odjela za branitelje Glavnoga vijeća HNS, kao i informaciju o proširenoj sjednici Odjela za gospodarstvo održanoj u Posavini.

 

  • Glavno vijeće je upoznato s detaljima o pripremi tematske sjednice Odbora za Hrvate izvan Hrvatske, Hrvatskog sabora, kojim predsjedava dr. Božo Ljubić, a koja je planirana početkom lipnja 2016. u Zagrebu.

 

Ured za informiranje GV HNS