Gost Jutarnjeg programa Damir Bliznac, urednik TV programa RTV Herceg Bosne

Mostar, 26. listopada 2020. Gost Jutarnjeg programa radija Mostarska panorama ovoga ponedjeljka bio je poštovani kolega Damir Bliznac, urednik TV programa na RTV Herceg Bosne.
Kako funkcionira uredništvo hrvatske javne TV kuće u posebnim uvjetima korona krize, kako su radili tijekom prvog vala, što pripremaju do kraja godine samo su neka od upita na koja nam je spremno odgovorio urednik Bliznac.
Čestitali smo kolegi, njegovim suradnicima i čelništvu na potpisivanju ugovora s HRT-om , skorašnjem početku rada u novom studiju , novoj programskoj shemi i novim dijaloškim emisijama, zabavnom programu.
Sjetili smo se prerano preminulog kolege Maria Pinjuha, važnih in live prijenosa iz svih kutaka BiH, od kojih se posebice izdvaja prijenos mise za žrtve Bleiburga iz sarajevske Katedrale, odlične dopisničke mreže RTV HB koja je spoj mladosti i iskustva, te ukazali na činjenicu koja žalosti već godinama a odnosi se na maćehinski odnos ovdašnjih javnih poduzeća i tvrtki iz Lijepe naše koje posluju na be-ha prostorima prema hrvatskim javnim medijima.
On se ogleda kroz ignoriranje reklamiranja njihovih proizvoda i usluga u programu hrvatskih javnih medija, te svaku izočnost društveno odgovornog poslovanja u lokalnoj zajednici. Zajedničkom je ocjenom kako ih ove 2020. možebitno opravdava korona kriza, ali ne i u desetljećima dugom izostanku osjećaja i konstruktivnog pristupa za opstojnost i normalno funkcioniranje hrvatskih, javnih medija u BiH.Bliznac se ovom prigodom zahvalio i svim osnivačima, podupirateljima,kao i uredu Vlade RH za Hrvate izvan Domovine.
-Nema predaje. Ljubav, entuzijazam i profesionalan pristup poslu pobijedit će sve nedaće, a Vi ih gledajte i podržite. Oni to svojim radom i predanošću svom novinarskom pozivu zaslužuju. I ovoga ponedjeljka pripremaju Dnevnik u 19.30 sati. Sretno!
Reprizu razgovora poslušajte danas od 18.00 sati na 88, 1 FM u programu radija Mostarska panorama!
AUDIO: Damir Bliznac, urednik TV programa RTV Herceg Bosne