Gost radija Mostarska panorama dr.sc. Tomislav Žigmanov,predsjednik DSH u Vojvodini

Mostar, 23. ožujka 2022. godine: Gost prijepodnevnog programa radija Mostarska panorama bio je dr.sc. Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Tijekom srdačnog i otvorenog razgovora bilo je riječi o političkim aspektima društvenog položaja Hrvata u Srbiji, napose glede predstojećih izbora u Republici Srbiji, zakazanih za 3. travnja 2022. godine.

Dr. Žigmanov upoznao je cijenjeno slušateljstvo sa svim relevantnim informacijama glede predizbornog pozicioniranja jedine relevantne političke stranke hrvatske zajednice u Republici Srbiji, tijeku pregovora i donošenja odluke na Vijeću DSHV-a te predizbornim aktivnostima, koje DSHV poduzima i realizira s koalicijskim partnerima pod sloganom – Glas u ime nas /Hrvati za Vojvodinu .

-U BiH kroz partnerski odnos s predstavnicima HDZ BiH i Hrvatskoga narodnog sabora na čelu s predsjednikom dr.sc. Draganom Čovićem uvijek smo,istaknuo je dr.sc. Žigmanov, nailazili na visok stupanj razumijevanja za način na kojim mi vodimo politiku očuvanja kulturnog i vjerskog identiteta, ali razvijanja suvremene kulture Hrvata Vojvodine.

-Hrvatska ima tri predstavnika srpske manjine u Hrvatskom Saboru, a nadamo se da će doći vrijeme da ćemo imati i predstavnika hrvatske manjine u parlamentu Srbije-kazao je Žigmanov upoznavši mostarsku javnost i s tijekom izgradnje Hrvatske kuće u Subotici.

 

AUDIO: dr.sc. Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine