Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić otvorio Sajam ženskog poduzetnistva u Domu u Jasenici (Grad Mostar)

U četvrtak je u središnjem domu u Gornjoj Jasenici dr. Mario Kordić,gradonačelnik Grada Mostara otvorio Sajam ženskog poduzetništva. Tom prigodom kazao je kako ga iznimno veseli da Grad Mostar ima populaciju svojih sugrađanki i žena iz cijele Hercegovine koje su spremne suočiti se s izazovima poduzetništva i doprinjeti boljem standardu svojih obitelji te oživljavanju proizvodnje autohtonih proizvoda u svojim lokalnim zajednicama.
-Sve što je desetljećima dolazilo na našu trpezu bilo je iz Jasenice -kazao je gradonačelnik Kordić.
Voditeljica projekta doc.dr.sc. Mirjana Miličević zahvalila se Ministarstvu vanjskih i eruopskih poslova Republike Hrvatske na suradnji i što su prepoznali ovaj kraj kao veliki potencijal za proizvodnju organske hrane.  -Žene u ruralnim područjima svojim vještinama, znanjem i kreativnim potencijalima predstavljaju snagu na kojoj se može temeljiti ruralni razvoj- istaknula je prof. Miličević.
Nazočnima se obratio i resorni ministar unutarnjih poslova u Vladi HNŽ-a Slađan Bevanda , rođeni Jaseničanin koji je podsjetio na vrijedne ruke naših majki i baka koje su zajedno s očevima gradili Jasenicu i hranili našu Domovinu, te gospođa Dijana Katica iz susjedne Hrvatske koja ima veliko iskustvo glede sličnih projekata ženskog poduzetništva u ruralnim sredinama.
Na sajmu je predstavljen i promo film projekta, a na štandovima žene poduzetnice izložile su, uz ostalo, ljekobilje, zlatovez, likere, pekmeze, ljekovite kreme, ćupter, vino, jaseničke jagode i krumpir. Sajmu je nazočio i predsjednik GO HDZ BiH Mostar Slaven Zeljko, te predsjednica Zajednice žena GO HDZ BiH Mostar Kraljica Katarina Kosača Maja Rajič. Program predstavljanja projekta sajma vodila je Tina Laco. (Ana-Marija Dedić)