HKK Zrinjski dalo potporu obrazovanju bez diskriminacije

Mostar – U posljednjoj domaćoj utakmici premijernog izdanja Druge ABA lige košarkaši HKK Zrinjski su u Mostaru pobijedili beogradski Dynamic 89:75. Bila je ovo 12. pobjeda Mostaraca koje su tijekom sezone lopta ili dvije dijelile od doigravanja i borbe za ulazak u elitni razred regionalnog natjecanja.

Nije to bila jedina pobjeda Zrinjskog. Svi su igrači jučer na Dan Down sindroma zaigrali u različitim čarapama kao znak potpore osobama s ovim sindromom. Pred sami početak utakmice direktor kluba Vedran Odak uručio je uokviren dres sa potpisima svih igrača, a poklon je preuzeo Josip Ćorić ispred Udruge za Down sindrom Mostar

Hercegovačko-neretvanska županija, za razliku od susjednih županija, ne omogućuje djeci s poteškoćama u razvoju asistente u nastavi, koji su im prijeko potrebni.

Roditelji su ih primorani sami financirati. Pored asistenta svaka škola bi trebala imati i defektologa, logopeda i psihologa kako bi se djeci pružilo što kvalitetnije obrazovanje. Obrazovanje bez diskriminacije.

Foto: Ivan Krišto / HKK Zrinjski