HRVATSKA VEZA Nasmiješeni Boban i Šimić osvanuli uz novog šefa svjetskog nogometa!

U ponedjeljak je bio prvi radni dan za novog predsjednika FIFA-e, švicarskog odvjetnika Giannija Infantina. Započeo je kišnim atmosferama, ali u nogometnom tonu. Naime, Infantino je u Zürich pozvao one bivše nogometne zvijezde koje su mu pružile podršku u trci za prestižnu fotelju te je za početak organizirao turnir četiri momčadi na igralištu FIFA-e. Jedna od tih ekipa bila je sastavljena od zaposlenika svjetske nogometne organizacije.

Zanimljivo je iz našeg kuta da su igrali i Zvonimir Boban i Dario Šimić, koji su očito bili na neki način involvirani u strategiji podrške Infantinu. Dva brončana iz 1998. bili su dijelom društva kojeg su još činili Luis Figo, Paolo Maldini, Clarence Seedorf, Fernando Hierro, Andrij Ševčenko, Michael Salgado, Deco, Fabio Cannavaro, Puyol, Demetrio Albertini, Gianluca Zambrotta, Robert Pires i drugi. U Zürichu se pojavio i Fabio Capello. Radi kronike dodajmo da je Boban bio strijelac dva pogotka, a turnir je osvojila Maldinijeva škvadra.

No, ovaj poziv iskorišten je i za prve neformalne razgovore Infantina s nekadašnjim nogometnim vedetama, jer je novi predsjednik FIFA-e više puta naglasio da ih želi što više involvirati u razvoj i odlučivanje o nogometu. Smatra se to dijelom njegove politike vraćanja kredibiliteta najpopularnijem sportu, koji je upravo odmakom od istinskih zvijezda nogometa (igrača i struke) zastranio u korporacijskom pristupu i pratećim nuspojavama…SPORTSKE.JUTARNJI.HR

dario__imi__zvoni_1029306S1