Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno dr. Draganom Čovićem na sastanku s Donaldom Tuskom

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH predvodio je izaslanstvo HDZ-a BiH na sastanku s predsjednikom Europske pučke stranke (EPP) Donaldom Tuskom.
Dužnosnici su prilikom sastanka govorili o odličnoj suradnji, trenutnoj političkoj situaciji, izbornom zakonodavstvu i kandidatskom statusu BiH.
Dr. Dragan Čović istaknuo je pozitivne procese u Bosni i Hercegovini, poput uspostave Vijeća Ministara BiH, naglašavajući da su stabilni politički odnosi i zaštita jednakopravnosti kroz izmjene Izbornog zakona ključni za BiH i njezine žitelje. Izmjene izbornog zakonodavstva omogućit će legitimno predstavljanje nezavisne političke volje konstitutivnih naroda na svim razinama vlasti i održavanje izbora u Gradu Mostaru.
Dr. Čović je naglasio kako su hrvatski politički predstavnici ustrajno i snažno opredijeljeni za članstvo BiH u EU, ispunjavanje reformskih procesa, jačanje vladavine prava, socio-ekonomsko osnaživanje i europsku BiH.
Na sastanku je iskazana potpuna posvećenost europskom putu BiH, partnerstvu unutar najsnažnije europske političke obitelji i daljnjoj suradnji.
HDZ BiH