Izaslanstvo regije Abruzzo boravilo u posjetu HNŽ-u

Uz nazočnost dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, Luciana D’Alfonsa, predsjednika talijanske Regije Abruzzo, Ljube Bešlića, gradonačelnika Grada Mostara, Ive Jerkića, načelnika općine Čitluk i Gennara Matarazza, gradonačelnika  grada Manoppella, danas je u Gradskoj vijećnici u Mostaru potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji između općine Čitluk i grada Manoppello.

Nazočni su izrazili zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma, koji će omogućiti suradnju na konkretnim projektima, posebice u oblasti vjerskog turizma, po kojem su općina Čitku i grad Manoppello prepoznatljivi.

Prije potpisivanja Sporazuma, predsjednik Herceg i gradonačelnik Bešlić održali su sastanak s izaslanstvom Regije Abruzzo na kojem su razgovarali  o nastavku suradnje na zajedničkim projektima od obostranog interesa.

Turizam, zaštita okoliša i zračni promet oblasti su koje pružaju značajne mogućnosti za suradnju, te je zajednički zaključak kako se suradnja u ovim oblastima treba ostvariti kroz realiziranje konkretnih projekata.

Tijekom boravka u Mostaru organiziran je obilazak Franjevačkog samostana i crkve Sv. Petra i Pavla, Studentskog doma, pučke kuhinje i Centra za dijalog i savjetovalište kojeg grade franjevci te stare povijesne jezgre Grada i Starog mosta kao i posjet Zračnoj luci Mostar.