Janica Kostelić postaje doministrica sporta

ZAGREB, 25. travnja 2016. (Hina) – Najuspješnija hrvatska sportašica svih vremena, četverostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić trebala bi postati doministrica sporta u ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS).

Ni u MZOS-u, kao niti u kabinetu ministra Šustara u ponedjeljak navečer nismo mogli dobiti službenu potvrdu ove informacije, ali su djelatnici ministarstva HINA-i potvrdili da je Janica Kostelić proteklih dana u više navrata viđena u kabinetu ministra Predraga Šustara.

Otkad je formirana nova Vlada mjesto doministra za sport bilo je upražnjeno, a u medijima se spominjalo više imena istaknutih sportaša među kojima su i nositelji olimpijskih odličja u košarci i vaterpolu, ali nitko nije spominjao ime naše najuspješnije sportašice svih vremena.

Iz Hrvatskog skijaškog saveza nismo mogli dobiti potvrdu ove informacije, ali je Janica Kostelić u izjavi broj “Jutarnjeg lista” od utorka potvrdila istinitost informacije.

“Prihvatila sam ponudu jer nakon sportske karijere želim i na druge načine pridonijeti sportu u Hrvatskoj, pogotovo u aspektu sporta i mladih. Nadam se da ću zajedno s kolegama uspjeti prije svega približiti bavljenje sportom svima, a ponajviše mladim generacijama. ovaj cilj smatram važnim jer sport je vrlo koristan i zdrav za društvo u cjelini”, rekla je Janica Kostelić za “Jutarnji list”.

(Hina)