Jedanaesto izdanje sportske manifestacije “Borsa Open”: u Mostar stiže 120 klubova iz 26 zemalja

Mostarski judo klub Borsa organizator je jedne od najvećih sportskih manifestacija Bosne i Hercegovine – Borsa Open-a. Glede toga u gost u programu radija Mostarska panorama bio je predsjednik judo kluba Borsa gospodin Franjo Zadro, koji je za naše slušatelje najavio sportsku manifestaciju Borsa Open ali i predstavio sportska dostignuća članova najtrofejnijeg kluba u BiH.

Manifestaciju će u subotu otvoriti mostarski gradonačelnik Mario Kordić. Na Borsa Open prijavljeno je oko 1000 sudionika. Najudaljeni klub koji je doputovao u Mostar je judo klub Taifu iz Kanade, a natjecatelji stižu iz čak 120 klubova i 26 zemalja.

Borsa Open je najveće judo natjecanje za djecu u Jugoistočnoj Europi, a atraktivnije borbe biti će na rasporedu u nedjelju kada su u planu uzrasne kategorije do 15 i do 18 godina. Mlađe uzrasne kategorije do 11 i do 13 godine su u subotu, a svečano iznošenje zastava, kao i ceremonija otvaranja manifestacije biti će u subotu, 04. studenog u 13.00h u sportskoj dvorani “Bijeli Brijeg” gdje će se dvodnevno natjecanje i održati.

Nakon natjecanja biti će održan dvodnevni trening kamp, a odraditi će se 4 zajednička treninga. Na kampu će sudjelovati preko 60 judo klubova iz više od 10 zemalja. Kamp će biti održan u dvorani OŠ u Rodoču.

Do sada je Borsa Open bio upriličen 10. puta, a ovogodišnje 11. izdanje manifestacije organizira se nakon četiri godine stanke uzrokovane pandemijom virusa Covid-19.

AUDIO : Franjo Zadro