KB Mostar sudjeluje u obilježavanju Svjetskog tjedna glaukoma-Gošća Panorame:prof.dr.sc. Irena Sesar, predstojnica Klinike za očne bolesti SKB Mostar

Nakon tri godine stanke Klinika za očne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar po osmi put sudjelovat će u obilježavanju Svjetskog tjedna glaukoma.

U kabinetu za glaukom Klinike za očne bolesti SKB Mostar (prizemlje glavnog medicinskog objekta na Bijelom brijegu) u srijedu, 15. ožujka, od 9 do 13 sati bit će omogućeni besplatni pregledi i mjerenje očnog tlaka, bez narudžbe i uputnice.

Glaukom ili kako se često naziva “povišen očni tlak” vrlo je česta očna bolest koja predstavlja jedan od vodećih uzroka sljepoće u svijetu i kod nas.

Pacijenti često ne znaju da imaju glaukom jer je to bolest bez simptoma, a pravovremenim otkrivanjem bolesti mogu se spriječiti nesagledive posljedice.

Glaukom je jedan od najbolje istraženih bolesti oka, ali još uvijek i jedan od najopasnijih. Danas se glaukom može pravovremeno dijagnosticirati i uspješno liječiti, stoga je rano otkrivanje jako bitno, kako bi se spriječio gubitak vida, priopćeno je iz SKB-a Mostar.

AUDIO:U povodu Svjetskoga tjedna glaukoma gošća u programu radija Mostarska panorama bila je prof.sdr.sc. Irena Sesar, predstojnica Klinike za očne bolesti SKB Mostar