Komunikacijskom strategijom poboljšati komunikaciju između Grada i javnosti

Mostar 23.3. 2016. – Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini, u suradnji s Gradskom upravom Grada Mostara organizirala je danas u Mostaru konsultacijski sastanak o izradi komunikacijske strategije Grada Mostara.

Predstavnica OESS-a Anita Soče Aničić na konsultacijskom sastanku o izradi komunikacijske strategije Grada Mostara kazala je kako bi Grad trebao biti predvodnik u procesu dvosmjerne komunikacije, odnosno da se građanima da prilika sudjelovati u radu Gradske uprave u projektnom smislu, a što bi trebala biti dugoročna praksa.

-‘Materijal strategije bi trebao biti pretočen u Nacrt koji bi išao prema gradonačelniku i organizacijskim jedinicama Grada Mostara”, kazao je predsjednik Povjerenstva za izradu strategije komunikacije Predrag Šupljeglav, dodajući kako će građanima i ciljanim javnostima na jedan način strategija biti dostupna i putem web stranicewww.mostar.ba u smislu da mogu dati svoje mišljenje i sugestije.
Strategiju bi potom trebalo usvojiti Gradsko vijeće, ono još nije konstituirano, to ne znači da se neki mehanizmi strategije neće primjenjivati, jer bi gradonačelnik trebao prihvatiti da se oni usvajaju putem akcijskog plana ili putem nekih drugih akata kojima će obvezati organizacijske jedinice Grada da primjenjuju mehanizme ove strategije. Strategijom je planirana izrada i potpuno nove web stranice Grada Mostara
Radnom sastanku bili su nazočni i predstavnici NVO udruga, civilnog društva (CCI, LDA Vijeća mladih Grada Mostara, Gospodarske komore Grada Mostara i akademske zajednice.

Ured za odnose s javnošću

AUDIO Anita Soče Aničić

 

AUDIO Predrag Šupljeglav