Kordić čestitao Dan Europe

Saopćenje, Foto Fena/Arhiva
MOSTAR, 9. svibnja (FENA) – Mostarski gradonačelnik Mario Kordić čestitao je u nedjelju Dan Europe, podsjetivši kako je i sama Europska unija prošla kroz različite faze, ali uvijek s ciljem izgradnje univerzalnih vrijednosti – mira, demokracije, ljudskih prava i suradnje.
– Na današnji dan prije 71 godinu na prijedlog Roberta Schumana, tadašnjega ministra vanjskih poslova Francuske, započelo je formiranje današnje Europske unije. Kako je i sama unija prošla kroz različite faze, prvotno nazvana Europska zajednica za ugljen i čelik, uvijek s ciljem izgradnje univerzalnih vrijednosti; mira, demokracije, ljudskih prava i suradnje, tako i u sadašnjosti pred svima nama stoje brojni izazovi, ali i stremljenja istim vrijednostima.
Za sve jedinice lokalne samouprave posebno važna je Europska povelja o lokalnoj samoupravi koja definira lokalnu samoupravu kao nositelja demokracije i humanizacije.
Temeljem simbola i zajedničkih vrijednosti, kao i trajnoga opredjeljenja izgradnje društva na temelju vladavine prava, jednakosti i temeljnih sloboda čestitam svima Dan Europe – stoji u Kordićevoj čestitki.