Kostelić skija i sljedeće sezone

ZAGREB, 19. travnja 2016. (Hina) – Najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić skijat će i u sljedećoj sezoni Svjetskog kupa i to najmanje do slalomske utrke na Sljemenu početkom siječnja, gdje bi se mogao i oprostiti od aktivnog skijanja, objavio je Ivica na svom Facebook profilu.

Kostelić (36) je svoju odluku o produženju karijere donio na Islandu, gdje sudjeluje u avanturističkom poduhvatu u kojem namjerava prohodati cijelom zemljom.

“Hodajući Islandom vrlo često sam razmišljao oko nastavka skijaške karijere i svoje budućnosti. S obzirom da mi je velika želja nastupiti barem još jednom pred domaćim navijačima na Snježnoj kraljici na Sljemenu odlučio sam nastaviti skijati najmanje do Sljemenske utrke Svjetskog kupa. Sve ostalo ovisit će o razvoju stanja mojeg koljena sljedeće sezone”, objavio je Kostelić na svom profilu.

Skijaš koji je 2011. osvojio veliki Kristalni globus pobjednika Svjetskog kupa, a čak četiri puta je osvajao olimpijsko srebro, već duže vremena skija s bolovima u koljenu. Prošla sezona mu je bila za zaborav jer je u samo dvije utrke osvajao bodove.