Krišto predvodila izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

U prigodi Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, danas je u Vukovaru izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora sudjelovalo na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991-2022. “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”.
Izaslanstvo dužnosnika predvodila je Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
Krišto je sudjelovala u cijelodnevnom programu obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića te izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske.
Kolonom sjećanja od vukovarske Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro” do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, građani Vukovara, brojni domoljubi pristigli iz cijele Hrvatske i BiH, kao i dužnosnici, odali su počast žrtvi Vukovara u Domovinskom ratu.
Izaslanstva su položila vijence i svijeće na Memorijalno groblje, molitvu za žrtve Domovinskog rata Grada Vukovara predvodio je Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, a misu zadušnicu za sve žrtve iz Domovinskog rata na groblju je predvodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.
Izaslanstvo dužnosnika položilo je vijence i kod Spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari.
HDZ BiH