Kruševo-Drama o Mučenici Jeli Cikoja

Mostar,26.09.2020.god. ”Već gotovo dva i pol mjeseca uvježbavamo dramu koja prikazuje mučenje i stradanje Jele s Krivodola. Drama nosi naziv „Jedan Epitaf Lavici Anđeoskoj“ ili  skraćeno „JELA“, a napisao ju je mladi Zvonimir Rezo, bogoslov s fakulteta  Papinskog sveučiliša Gregoriana iz Rim u 9 scena s 19 uloga. Župnik, don Ljubo sazvao je glumce, naše školarce iz osnovne i srednjih škola: Boris Ereš, Domagoj Zovko, Franjo Ćorić, Gabrijel Vrebac, Hrvoje Čule, Ivan Vrebac, Ivona Bevanda, Jakov Bevanda, Jure Puce, Klara Marijanović, Luka Bevanda, Magdalena Rozić, Magdalena Vrebac, Marija Božić, Marija Marić, Martino Gabrić, Mirko Čule, Petar Čule i Tomislav Senkić.

Za režiju je pozvan redatelj Robert Pehar iz Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru koji je pripremao scenu i glumce na pozornici. Za pomoćnika scenaristi pozvan je Mario Pušić.

U pripremi kostima i narodnih nošnji, pomogli su voditelji folklora HKUD Kruševo, gospođica Danijela Ćorić i gospodin Vjekoslav Pušić te gospodin Zdenko Damjanović iz HKUD-a Blaćani iz Biograca.

Iz Hrvatskog narodno kazališta u Mostaru u pripremi drame sudjelovali su: izrada scenografije i rekvizite uređenje groba Marko Mrdaković, kostim Sandra Milavić, glazba Gabrijel Prusina, rasvjeta Uroš Škiljević; uređenje pozornice i izrada kulisa Hrvatsko narodno kazalište – Mostar (Mario Bošnjak, Leo Smoljan, Zorislav Galić i Branko Kuzmanović).

Dramu planiramo izvesti u nedjelju 27. rujna 2020. u 19 sati u župnoj dvorani „Nadbiskup Petar Čule“ u Kruševu”- kazao je, između ostaloga,  u programu Mostarske panorame župnik don Ljubo Planinić.

AUDIO: don Ljubo Planinić