Sastanak Čović – Wigemark

Član Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović sastao se danas u Mostaru sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Lars Gunnar Wigemarkom.

Evidentno je da parlamentarna većina u Bosne i Hercegovine ne postoji već neko vrijeme, izjavio je član Predsjedništva BiH Dragan Čović, te dodao kako ta činjenica ne smije zaustaviti provedbu Reformske agende i europski put BiH.

– Sva pitanja koja se tiču Agende i našega europskog puta moraju biti izdvojena od naših neslaganja. Te naše igre i neslaganja morat će se riješiti na neki drugi način, bez obzira koliko je netko u pravu ili nije u pravu, a sve ono što je prošlo Vijeće ministara BiH, ja sam uvjeren, da će proći i parlamentarnu proceduru – kazao je Čović.

Wigemark se složio s Čovićevom ocjenom te je pozvao sve strane da se maksimalno angažiraju na provedbi preuzetih obveza.

– Potrebno je nastaviti s implementacijom ekonomskih i socijalnih reformi iz Reformske agende. Drago mi je što su predstavnici svih ključnih političkih stranaka u više navrata izrazili spremnost da međusobne razlike ostave po strani kako bi se europski put BiH mogao nastaviti – izjavio je Wigemark.

 

 

AUDIO: Dragan Čović

Odgovori