Laibach u travnju u Tvornici kulture u sklopu europske turneje “Love Is Still Alive”

ZAGREB, 11. siječnja 2023. (Hina) – Slovenski glazbeni kolektiv Laibach vraća se u Zagreb u Tvornicu kulture u petak 14. travnja, u sklopu velike europske turneje “Love Is Still Alive”, na kojoj predstavlja materijal s istoimenog novog albuma, izabrane pjesme s recentnih projekata te selekciju Laibachovih klasika.
Kultni slovenski avangardni bend Laibach djeluje već četiri desetljeća sa svojim prepoznatljivim vizualnim, simboličkim i društvenim izričajem. Prošlu je godinu obilježio ljubljanskom izvedbom projekta “Alamut” koji se naslanja na perzijsku kulturu, u suradnji s iranskim skladateljima i Teheran Symphony Orchestra, a ove godine projekt žele izvesti u Iranu.
U zagrebačku Tvornicu kulture dolazi u sklopu velike europske turneje “Love Is Still Alive”, na kojoj promovira istoimeni album koji izlazi 20. siječnja.
Izdanje “Love is Still Alive” nastavlja se na film “Iron Sky – The Coming Race” koji završava uništenjem našeg planeta i Mjeseca. Tada kreće egzodus posljednjih preživjelih Zemljana koji su prisiljeni tražiti novi planet za život. Ciljaju na Mars, ali nisu sigurni da će do tamo doći. Uradak prati putovanje kroz Sunčev sustav, ali je i putovanje kroz glazbene žanrove zadnjih desetljeća.
“Mediji za izdanje kažu da odiše vibrom starog countryja ili nevjerojatnih šlagera i zapada. Objavljen je kao nastavak na glazbu iz filma, a bend planira objaviti i video igru na istu temu”, stoji u najavi.
Osim novog materijala, Laibach će na turneji predstaviti i izabrane pjesme s nedavno objavljenih albuma, teatralnog projekta “Wir sind das Volk”, kao i “Sketches of the Red Districts”. Uključit će i uvide u nadolazeće projekte, kao i selekciju Laibachovih klasika, od ranih 80-ih naovamo, te posebnu izvedbu proročanske pjesme “The Future” Leonarda Cohena, koja je završila i na popisu najboljih singlova 2022. prema utjecajnom The Quietusu.
Ovog proljeća Laibach planira nastupe u Skandinaviji, kao i Češkoj, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, dok će nastup u Hrvatskoj za sada biti jedini u regiji.
(Hina)