Lauri Dern Oscar za sporednu žensku ulogu, dodijeljeni i Oscari za zvuk

ZAGREB, 10. veljače 2020. (Hina) – Oscar za sporednu žensku ulogu dodijeljen je Lauri Dern za ulogu u filmu “Marriage Story” (Priča o braku), za montažu zvuka nagrađen je film “Izazivač: Le Mans ’66”, a za najbolji zvuk “1917”.

Uz Lauru Dern u kategoriji sporedne ženske uloge nominirane su bile i Kathy Bates (Richard Jewell / Slučaj Richarda Jewella), Scarlet Johannsson (Jojo Rabbit), Florence Pugh (Male žene), Margot Robbie (One su bombe).

Film “Marriage Story” nominiran je ukupno u šest kategorija, među kojima su i one za najbolji film, glavnu mušku (Adam Driver) i glavnu žensku ulogu (Scarlet Johansson).

Lauri Dern ovo je treća nominacija i prvi Oscar, koji joj je dodijeljen za ulogu odvjetnice u brakorazvodnoj parnici.

Oscar za montažu zvuka “Izazivač: Le Mans ’66”

Biografska drama Jamesa Mangolda “Izazivač: Le Mans ’66” o trostrukoj pobjedi Forda nad Ferrarijem u utrci 24 sata Le Mansa, nominirana u ukupno četiri kategorije, dobila je Oscara za najbolju montažu zvuka.

Film je nominiran u ukupno četiri kategorije, među kojima i za najbolji film, a u ovoj su mu konkurirali “Joker”, “1917”, “Bilo jednom u Hollywoodu” i “Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera”

Za najbolji zvuk nagrađen film “1917”

Oscar za najbolji zvuk dodijeljen je ratnoj drami “1917” Sama Mendesa.

Film je nominiran uz ostalo i za najbolji film i režiju, a u ovoj su kategoriji uz njega nominirani bili i filmovi “Ad astra”, “Izazivač: Le Mans ’66”, “Joker” i “Bilo jednom… u Hollywoodu”.

(Hina)