Marija Šarapova: Pala sam na doping testu u Australiji

07. 03. 2016. Proslavljena ruska tenisačica Marija Šarapova je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekla kako je pala na doping testu na Australian Openu.Ruskinja je pozitivna na meldonij, supstancu koju je uzimala od 2006. godine. Šarapova je rekla na početku konferencije za novinare da do početka 2016. godine to nije bila zabranjena supstanca, ali da se početkom ove godine našla na listi zabranjenih što ona nije znala.

Još se ne zna kakvu će kaznu dobiti Šarapova, ali kaže kako je pogriješila i da preuzima odgovornost za grešku.Ne želim na ovakav način završiti svoju karijeru. Zbilja se nadam da ću dobiti priliku opet zaigrati tenis, rekla je Šarapova i dodala kako oproštaj od tenisa ne bi objavila u hotelu u Los Angelesu, u sobi s ovakvim tepihom. Mediji i društvene mreže nagađali su da će na današnjoj konferenciji za novinare Šarapova objaviti kraj svoje bogate karijere.

Šarapova je osvojila čak pet Grand Slam naslova od čega Roland Garros dva puta. Prvi put je na vrhu teniske ljestvice zasjala 2005. godine kad je imala tek 18 godina.