Ministar Kovač: Dobro surađujemo sa Svetom Stolicom

SPLIT, 27. veljače 2016. (Hina) – Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač ocijenio je u subotu u Splitu kako je svečanost zaređenja novog Vojnog ordinarija RH mons. Jure Bogdana u splitskoj konkatedrali Sv. Petra pokazatelj dobre suradnje Hrvatske i Svete Stolice.
“Čuli ste što je rekao novi vojni ordinarij i što je rekao nadbiskup Barišić. Vidjeli ste da je tu bio ministar obrane, ministar unutarnjih poslova te ministrica obrane iz susjedne BiH. Pokazali smo da jako dobro surađujemo sa Svetom Stolicom na dobrobiti hrvatskog naroda,” rekao je ministar Kovač novinarima nakon završetka misnog slavlja na kojem je mons. Bogdan zaređen za novog Vojnog ordinarija.
Zamoljen za komentar odnosa između Domoljubne koalicije i Mosta, Kovač je rekao da Domoljubna koalcija i Most jako dobro surađuju.
“Sad se bavimo proračunom koji će biti reformski, a nakon toga idemo reformirati zemlju na dobrobiti hrvatskih građana,” poručio je Kovač.
Na upit kako će nova Vlada regirati na poteškoće s izbjeglicama i migrantima, Kovač je ocijenio da ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i hrvatska policija dobro rade i da će se to riješiti.

P-H20160227000372