MINISTAR RAMIĆ PRIMIO KATARSKO IZASLANSTVO

15.3.2016. godine: Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić primio je izaslanstvo iz Katara, na čelu s izvršnim direktorom Katarskog razvojnog fonda Misferom Hamadom Al-Shahwanijem i izvršnim direktorom za međunarodni razvoj Qatar Charity (katarska humanitarna organizacija) Mohammedom Al-Ghamdijem. Sastanku je nazočio i direktor zastupstva Katarske humanitarne organizacije u Sarajevu Mohammed Ouchene.
Ministar Ramić je zahvalio članovima izaslanstva na njihovoj zainteresiranosti za problem povratničke populacije u Bosni i Hercegovini, iako svjedočimo drugim kriznim/ratnim žarištima i migrantskoj krizi u svijetu.

On ih je upoznao s aktivnostima i projektima Ministarstvu, ističući problem gospodarskog stanja povratnika i  održivosti povratka u Bosni i Hercegovini, posebice u Republici Srpskoj.
Razgovarano je o mogućnostima suradnje i stvaranju uvjeta  za veću potporu u gospodarskom jačanju povratnika u BiH, kroz zajedničku realizaciju razvojnih projekata u oblasti poljoprivrede, stočarstva i voćarstva. Partnerstvo bi moglo biti ostvareno u sufinaciranju projekata i pomoći od strane ministarstva i donatora iz Katara, kao i sudjelovanja povratnika/korisnika. Cilj je snažnija gospodarska potpora povratnicima, odnosno njihovo zaposlenje na imanjima i registracija njihovih kućanstava.
Izvršni direktori Katarskog razvojnog fonda i međunarodnog razvoja u Qatar Charity iskazali su zanimanje za razvojne projekte potpore i pomoći povratnicima, te da će u idućem razdoblju sagledati mogućnosti zajedničkog sudjelovanja u realizaciji projekata koji će im naknadno biti dostavljeni,  priopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU