MINISTAR RAMIĆ: U OPĆINU VAREŠ ULOŽENO POLA MILIJUNA MARAKA  

Vareš, 20. travnja 2016.Federalni ministar  raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je boravio u općini Vareš gdje se susreo  s  općinskim načelnikom Avdijom Kovačevićem i upoznao ga s dosadašnjim i planiranim  aktivnostima koje poduzima ovo ministarstvo na realiziranju održivoga povratka na području  Vareša.

Ministar Ramić je zajedno s načelnikom Kovačevićem posjetio mjesnu zajednicu Borovica i obišao novoasfaltirani put D.Borovica – Luke, čija je ukupna vrijednost 182.941,71 KM, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica učestvovalo sa 102.948,71 KM,  a Općina Vareš sa 80.000 KM.

Posjetili su i Župu Preobraženja Gospodinova Borovica.

– Na području  Vareša prošle godine smo realizirali 22 projekta, od čega mogu  izdvojiti, kao iznimno vrijedne, dva vjerska objekta, cestovnu infrastrukturu, petnaest projekata samozapošljavanja u poljoprivredi, investicijski projekat “EKVA” d.o.o. Vareš u okviru kojeg smo zaposlili 22 nova radnika-povratnika. Ukupna vrijednost realiziranih projekata iznosi oko pola milijuna KM – istaknuo je federalni ministar i naglasio da će ovo ministarstvo nastaviti i u ovoj godini aktivno pomagati održivi povratak kroz planirane projekte, priopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU