MINISTAR RAMIĆ U POSJETU PRIJEDORU

 

PRIJEDOR – Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je boravio u posjeti Prijedoru, gdje je s gradonačelnikom Markom Pavićem razgovarao o aktuelnoj situaciji u tom gradu, o problemima s kojim se susreću povratnici, kao i o infrastukturi domicilnog stanovništva.
Na sastanku je dogovoreno da Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, zajedno s gradom Prijedorom, u ovoj i narednoj godini realizuje infrastrukturne projekte vrijedne milion konvertibilnih maraka, od čega će Prijedor finansirati 40 posto, dok će FMROI izdvojiti 60 posto sredstava.
Ministar Ramić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, te kazao kako je ovo ministarstvo realizovalo mnoge druge projekte u Prijedoru kroz podršku privrednim subjektima i izgradnju objekata stradalih tokom rata.
Također, Ministarstvo je u 2015. godini u Prijedoru podržalo proces povratka, pružilo podršku civilnom društvu i stipendiranju učenika iz povratničke populacije – saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU