Mostar MOVE Week – Ferrata Adventure BiH

23.5.2023. godine.
Današnja gošća, radija Mostarska panorama bila je gospođa Julijana Mencin vodič u sklopu Ferrata Adventure BiH, a ujedno jedan od sudionika Mostar MOVE Week godišnjeg europskog događaj koji se tradicionalno održava u svibnju i sastavni je dio NowWeMOVE kampanje od 2012 godine.
MOVE Week i #NowWeMOVE kampanju globalno koordinira Međunarodno udruženje za sport i kulturu (ISCA) u suradnji s Europskom biciklističkom federacijom (ECF).
Udruga Zdrav život – KINEZIS kao koordinator ovoga projekta za Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa Gradom Mostarom i partnerskim organizacijama pripremila je „Mostar Move Week“ kao najveći događaj ovakve vrste u Bosni i Hercegovini. Tako će mostarke i mostarci u razdoblju od 22-28.05.2023. moći sudjelovati u čak 16 aktivnosti koje će se održavati na različitim lokacijama i koje su namijenjene svim kronološkim uzrastima od djece do onih u zrelim godinama.

Ferrata Adventure BiH svoj u sklopu Mostar MOVE Week organizira uspon na Fortici u petak 26. svibnja 2023. godine pod nazivom “Via ferrata Fortica”.

Avanturisti, ljubitelji prirode i adrenalina mogu se pridružiti  fantastičnom usponu i pokazati svoje vještine penjanja te uživati u prekrasnoj prirodi Mostara.
Primarni cilj projekta je promocija važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kroz predstavljanje organizacija i ponude sadržaja koji egzistiraju na području Grada Mostara. Ovaj festival sporta i tjelesne aktivnosti uključuje događaje otvorenih vrata upoznavanja sa različitim sportovima i aktivnostima u lokalnim klubovima. Događaje poput šetnji, zabavnih utrka, planinarskih uspona, ulične sportske događaje, školske sportske događaje, kao i aktivnosti organizirane za osobe sa posebnim potrebama. Osnovni preduvjet događaja u sklopu „Mostar Move Week-a“ jeste da su besplatni i da aktiviraju i motiviraju ljude na kretanje. Prijavite svoje sudjelovanje na: https://docs.google.com/…/1TJwRxD-6VNEmns…/edit…
Medijski partner Mostar MOVE Week-a:radio Mostarska panorama.
AUDIO: Julijana Mencin