Mostarac Emil Markić pod visokim pokroviteljstvom dr.sc. predsjednika Dragana Čovića bori se za upražnjeni WBO europski pojas

 

Mostarski profesionalni boksač koji nastupa pod zastavom hrvatskog naroda, Emil Markić (28-2-0) će 8. prosinca 2018. godine u njemačkom gradu Hamelnu u organizaciji “Kety Boxpromotion” i “M.H. (Marco Huck) Boxingprotion” napasti će upražnjeni WBO europski pojas
Visoki pokrovitelj biti će akademik Predsjednik HNS-a i Hrvatske demokratske zajednice BiH akademik Dragan Čović.

Markićev protivnik u poluteškoj kategoriji bit će domaći boksač Kavin Gebhard (18-1-0). Markić ima profesionalni skor od dvadeset osam pobjeda i dva poraza te je u ovom dvoboju nedvojbeno favorit.

Markić se za svoj trideset i prvi profi meč priprema u boksačkom klubu “Mostar” i ističe da je spreman i motiviran za ovaj vrlo bitan nastup.

“Uvijek sam u sali, treniram jer nikad ne znam kad se može ukazati prilika za meč. Mogu obećati da ću kao i uvijek do sada dati sve od sebe”, rekao je Markić uoči nastupa.

Emil Markić je trenutačno 33. boksač svijeta prema uglednom BoxRecu u svojoj poluteškoj kategoriji. Ujedno je i najbolje rangirani hrvatski boksač u toj diviziji.

Uz Predsjednika Čovića, svoju snažnu potporu su dali, Federalna ministrica financija Jelka Miličević i gradonačelnik Ljubo Bešlić.
Sponzori: Interagent, Koncern Agram, Halo taxi, Dm automobili, City group, Svadbeni salon Ruža, Sportska Kladionica Premier, Apoteka Europharm Mostar, Lutrija Bosne i Hercegovine, Autoprevoz “teretni promet Mostar”

Na istoj priredbi uz Markića u ringu će se naći Crnogorac Predrag Radošević (32-2) koji će takodjer ovom prilikom napasti titulu prvaka europe po WBO verziji u srednjoj kategoriji.

Odgovori