MOSTARSKE  MAŽORETKINJE SUDJELOVALE  NA  TURNEJI  U FRANCUSKOJ   

 

 

 

Mostarske mažoretkinje su  u periodu od 05.07.-12.07.2022.godine imale čast sudjelovati na još jednoj     Europskoj turneji  a ovaj puta destinacija je bila grad Mazamet u regiji Occitanie.

 

Riječ je o  festivalu „Fanfares sans frontiere“ na kojem su  sudjelovali brojni umjetnici iz različitih dijelova svijeta a Mostarske mažoretkinje su za njega dobile posebnu pozivnicu.

 

Na ovoj turneji sudjelovali smo skupa sa Duvačkim orkestrom Zenica sa  kojima imamo izvrsnu suradnju već dugi niz godina a na ovom festivalu smo bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine  .

 

Naime, daleke 2002. godine Mostarske mažoretkinje su gostujući upravo  na ovom festivalu otpočele svoju suradnju sa agencijom F.V.Production s  kojom već 20 godina uspješno surađujemo. U to ime dobile smo poziv da upravo mi budemo predvodnici  ovogodišnje povorke na istom Festivalu.

 

Kroz dva dana trajanja festivala ulicama i trgovima  grada se slijevale su se  rijeke sudionika-  umjetnika, svirača, plesača  a brojna oduševljena publika uz ovacije  je dočekala grupe koje prolaze.

Ovogodišnji sudionici  osim Bosne i Hrecegovine bili su iz Belgije, Meksika, Španjolske te brojni umjetnici iz svih regija Francuske .

 

Blještavilo, boje, dobro raspoloženje i elegancija bili su slogani  ovog festivala .

 

Inače, Francuska  je poznata po mnogobrojim sličnim festivalima  koji se kroz cijelu godinu održavaju u raznim pokrajnama Francuske. Mostarske mažoretkinje su ponosne sto su upravo kroz suradnju sa agencijom F.V.Production  imale priliku posjetiti neke od najvećih i najprestižnijih festivala Europe .

 

Mostarske mažoretkinje su ovom turnejom još jednom  na najljepši mogući način kroz ples promovirali svoj Mostar, županiju HNŽ ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu

Uz  službeni dio same turneje posjetili  smo i  dva prekrasna grada -Veneciju i Veronu gdje smo kroz cjelodnevne  izlete  uživati  u čarima spomenutih gradova.

 

Nakon povratka sa ove turneje djevojke idu na kratki zasluženi odmor a već početkom kolovoza očekuje nas nastup na Sarajevo Film Festivalu na kojem  sudjelujemo dugi niz godina.

 

Nova plesna sezona za mažoretkinje  službeno će početi početkom mjeseca rujna kada će se i raspisati i upis za sve nove članice.

Bottom of Form