Mostarsko proljeće XIX. dani Matice hrvatske Mostar: Otvorenje izložbe Matka Vekića

Otvorenje izložbe Matka Vekića ORIJENTAlizaCIJA

U organizaciji Muzeja za umjetnost i obrt, Zagreb i Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače

Mostar, 20. travnja 2017. godine: Orijenta(liza) cija je novi ciklus slika Matka Vekića, a čine ga dvije tematske cjeline- Džihad i Masla slike božje.

Iako naizgled nemaju zajednički nazivnik, povezuje ih umjetnikov slikarski izraz budući da paralelno nastaju, prožimaju se i razvijaju, piše u katalogu Miroslav Gašparović, autor i kustos izložbe, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt.

Matko vekić je rođen 1970. godine u  Zagrebu, diplomirao je slikarstvo na ALU u Zagrebu 1995. godine. od tada je priredio više od 40 samostalnih izložbi, bio sudinikom likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu, izlagao na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i međunarodnim likovnim manifestacijama.

Djela mu se nalaze u fundusima Moderne galerije u Zagrebu, Muzeja za umjetnost i obrt, galerije umjetnina u Splitu, u Zbirci suvremene hrvatske umjetnosti Filip Trade, Zbirci Erste Bank, te u brojnim drugim javnim i privatnim zbirakama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Otvorenje izložbe uglavljeno je za četvrtak, 20. travnja 2017. godine u 19.30 sati, a izložbeni postav  može se razgledati u Kosači do 11. svibnja 2017. godine

 

AUDIO: Ivan Vukoja

Odgovori