Na Maloj sceni HNK Mostar igraju „Žene“ i Vanja i Sonja i Maša i još jedan

Mostar, 15.03.2016.: U HNK Mostar ovog tjedna igraju dvije predstave – Vanja i Sonja i Maša i još jedan u srijedu 16.3. u 20h te u četvrtak 17.3. u 20h Sve o ženama.
Podsjećamo, Vanja i Sonja i Maša i još jedan autora Christophera Duranga u režiji Nine Kleflin, zagrebačke redateljice, premijerno je izvedena u svibnju 2015.godine i od tada je dio repertoara HNK Mostar.
„Vanja i Sonja i Maša i još jedan“ djelo je američkog autora Christophera Duranga dramatičara poznatog po svojim skandaloznim i često apsurdnim komedijama. Tekst je nagrađen nagradom Tony za najbolji kazališni komad 2013. godine.
Brat Vanja i sestra Sonja uživaju u svom nezanimljivom ali stabilnom životu. Sve se uzburkava kad se njihova sestra Maša, filmska zvijezda izblijedjele slave, vraća u njihov mirni seoski dom. Dolazi sa naočitim i znatno mlađim muškarcem po imenu Špicko, njenim novim ljubavnikom. Komedija je to u kojoj se američki autor osvrće na klasično djelo Čehova „Tri sestre“ i pokušava odgovoriti na pitanje: da li je moguće dostojanstveno stariti u vrijeme selfija i Twittera?

U predstavi igraju: Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Nikolina Marić i Tina Laco.

Predstava Sve o ženama četvrtak, 17.3. u 20h) prema tekstu Mire Gavrana u režiji Roberta Paponje vodi nas kroz pet različitih priča iz svakodnevnog života koje razumiju sve žene na svijetu. Vještim preplitanjem komedije i drame priča nam o prijateljstvu, karijeri,ljubavi, djetinjstvu i starosti. Dođite i pogledajte vještu i brzu transformaciju tri glumice u petnaest ženskih likova kroz niz komičnih obrata.

U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Angela Bulum.

Ulaznice koštaju 10 KM, a za studente, umirovljenike i učenike su 5 KM.
Ulaznice za obje predstavu se mogu kupiti na blagajni kazališta svakim radnom danom od 10 do 15 sati ili rezervirati na broj telefona 063 317 348, putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazlište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK te e-mailom: hnkmos@gmail.com.