NAJAVA: ZAVRŠNA KONFERENCIJA IPA PROJEKTA AdriGov

 

 

Mostar – U srijedu 27. travnja 2016. godine u dvorani hotela „City“ u Mostaru održat će se završna konferencija IPA projekta AdriGov, u kojem je jedan od partnera Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije.

 

Otvaranje konferencije bit će u 10 sati, a izjave za novinare dr.sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade i dr. sc. Rašida Hadžovića, ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta, predviđene su u 10 i 15 sati.

 

Inače, generalni cilj AdriGov projekta, u kojem su zemlje partneri: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija i Crna Gora, je definiranje i implementiranje AdriGov plana kako bi se promovirala  suradnja i zajednički model upravljanja na Jadranskom području, kroz identificiranje i diseminaciju najboljih praksi i poticanje zajedničkih inicijativa.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ, u sklopu projekta, pored zajedničkih, provodi nekoliko specifičnih aktivnosti, posebno na planu održavanja obuka stranih jezika za državne službenike i mlade.