“Napredak” osudio napad na biskupa Komaricu

Središnja uprava HKD Napredak izrazila je potporu banjalučkom biskupu dr Franji Komarici, koji je izvrgnut napadima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskih političkih stranaka iz ovog entiteta, zbog izjave kojom je stradanja Hrvata u Republici Srpskoj usporedio sa stradanjima na Bleiburgu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Ovim putem želimo dati podršku radu banjalučkog biskupa Franje Komarice u njegovom predanom i iskrenom zalaganju za povratak i suživot u entitetu Republika Srpska. Međutim, želimo i oštro osuditi napade na biskupa koji je samo izrekao istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka od 1991. do 1995. godine u Banjaluci i ostalim krajevima Republike Srpske, a nije za cilj imao okriviti srpski narod nego vlast koja je odgovorna i čijim dužnosnicima se sudi na međunarodnom sudu za ratne zločine, stoji u priopćenju Središnje uprave HKD Napredak.

Stoga osuđuju medijski i politički linč od strane najviših dužnosnika Republike Srpske, ali i nekih istaknutih srpskih političara u Republici Hrvatskoj koji, očito, zaključuje se u priopćenju “Napredka”, ne odustaju od velikosrpske ideologije pod krinkom antifašizma.