Nastavlja se proljetna akcija hortikulturnog uređenja Mostara

MOSTAR, 10. svibnja (FENA) – Proljetna akcija čišćenja i hortikulturnog uređenja Mostara nastavlja se u svibnju.
Kako je najavljeno iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, na kružnim tokovima u Zaliku, ulici Blajburških žrtava, Rudarskoj ulici i Rondu planira se dodatna sadnja sezonskog cvijeća i grmlja.
Također će se saditi sezonsko cvijeće (Ageratum spp., Salvia spp., Tagetes spp., Gailardia spp., Impatiens spp., Begonia spp.) I sporadične stabljike (japanske trešnje – Prunus serulata – Kanzan i sirijski hibiskus – Hibiscus). oblik stabla) u parku Zrinjevac, parku Nobelove nagrade, kao i ispred Gradske vijećnice.
Također, nadopunit će se prazne sofe s grmljem na Španjolskom trgu, razdjelna traka na Bulevaru dopuniti s oko 1000 sadnica raširenog ružmarina, a u sklopu gore navedenog planira se posaditi 30-ak grmova ispred spomenika u Domu zdravlja.
Slijedi redovito održavanje drveća u drvoredima, poput uklanjanja izbojaka i izbojaka iz korijenskih zona vrata i debla drveća u drvoredu, te skraćivanje niskih grana koje ometaju normalan prolazak vozila i pješaka.
U svibnju je planirano i redovno održavanje zelenila na području Blagaja, što će obuhvaćati košenje pristupnih staza starom gradu i šetnici uz rijeku.
U tijeku je provjera ispravnosti postojećih sustava natopljenih vodom na javnim zelenim površinama, kao i otklanjanje kvarova na njima i njihovo puštanje u rad, priopćeno je iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara