Press KK Zrinski

Košarkaši Zrinjskog prošle sezone osvojili su treće mjesto u prvenstvu BiH, te su kao nagradu za dobre rezultate stekli pravo nastupa u ABA Ligi 2.  Na otvaranju natjecanja Mostarci će u srijedu u 18 sati gostovati kod hrvatskog prvoligaša Splita.

“Mislim da smo pripreme odradili na zadovoljavajući način. Posljednjih dana smo imali problema s terminima u dvorani, tako da nismo 100 posto odradili pripremu za ovu utakmicu, nego onako kako nam uvjeti dozvoljavaju. Posljednjih 10 dana smo radili na brušenju formu, i u prvenstvo ulazimo u energetskom i taktičkom smislu na optimalnoj razini. Koliko je to dovoljno pokazat će nam ova prva utakmicu u Splitu protiv momčadi koja je zadržala okosnicu i pojačala se ovog ljeta s dvojicom igrača. Tu mislim na playmakera Scotta i Pavla Marčinkovića koji su im dali jedan prepoznatljiv stil igre. Prošle godine smo odigrali dvije utakmice s njima koje su bile dosta otvorene, iako smo obje izgubili. Split je blagi favorit, igra kući, što ne znači da idemo na Gripe s bijelom zastavom, mi tražimo svoju šansu. Mislim da je primarna stvar odgovoriti zadatku u svakom dijelu utakmice, nema nekih propadanja po par minuta, jer oni to jako dobro koriste. Nimalo lagan protivnik na otvaranju Lige, ali idemo hrabro kao što igramo uvijek i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu”, poručio je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

Zrinjski će u Splitu po prvi put u povijesti nastupiti u crnim dresovima. Novi dres Plemića predstavio je kapetan Vedran Princ.

 

AUDIO: Hrvoje Vlašić

Odgovori