Noć muzeja 2024.

Muzej moderne umjetnosti i ove godine sudjeluje u nadaleko poznatoj hrvatskoj kulturnoj manifestaciji Noć muzeja. U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva u brojnim hrvatskim muzejima, galerijama i znanstveno-obrazovnim institucijama u petak, 26. siječnja bit će upriličena 19. Noć muzeja s temom Muzeji i nova publika.
Ovogodišnji bogati program Noći muzeja u Muzeju moderne umjetnosti započinje u 18:00 sati s Dječjom likovnom radionicom pod vodstvom akademske slikarice Ljiljane Rajković.
U 19:30 sati bit će upriličena izložba radova nastalih na Dječjoj radionici.
U drugom dijelu večeri, u 20:00 sati predstavit će se knjiga „Likovna kritika“ autora Branka Franceschija. Knjigu će predstaviti Branko Franceschi, autor i ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu, Milan Bešlić, književni i likovni kritičar te Marin Ivanović, ravnatelj Muzeja moderne umjetnosti.
Vrhunac programa svakako je svečano otvorenje izložbe akademskog hrvatskog umjetnika Matka Vekića “Postojanje u otoku/Existence in the Island” u 21:00 sat. Na izložbi je predstavljen novi ciklus slika i grafička mapa „Naplavine“ akademskog slikara Matka Vekića, redovitog profesora Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Kustos izložbe je povjesničar umjetnosti Marin Ivanović
Muzej moderne umjetnosti je otvoren od 18:00 do 01:00 sati za sve posjetitelje tijekom svih programa Noći muzeja 2024. Ulaz je besplatan.