Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s Down sindromom

Mostar, 20. ožujak 2023.

Članovi Kluba studenata edukacijske rehabilitacije “ERGO” koji djeluje pri Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na Sveučilištu u Mostaru, ove godine u povodu Međunarodnog dana osoba s Down sindromom – 21. ožujka, osmislili su različite aktivnosti u suradnji s Udrugom za Down sindrom iz Mostara i Dječjim vrtićem “Mrvica”.

Gošća u programu radija Mostarska panorama bila je tajnica Kluba studenata edukacijske rehabilitacije “ERGO” Iva Ćubela.

Iva je govorila o aktivnostima koje priređuju povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s Down sindromom.

Tijek aktivnosti:

– ponedjeljak (20. ožujka) – u sportskoj dvorani “Zlatko Dalić” (Kampus Rodoč) studenti Edukacijske rehabilitacije i Kineziologije zajedno s Udrugom Down organiziraju poligon i kratko natjecanje s korisnicima Udruge u vremenu 18-19:30 sati. Nakon toga slijedi druženje s prisutnima.

– utorak (21. ožujka) – mimohod s djecom iz vrtića “Mrvica” (nalazi se unutar Tržnog centra Piramida) s početkom u 10 sati. Cilj je stići na Kampus gdje ćemo u središtu istog pripremiti kutak za naše najmlađe, ali i posjetitelje samog događaja i na taj način kroz razne aktivnosti i vješanje šarenih čarapica odati počast i veselje ovom nama jako važnom datumu. Planirano vrijeme samog mimohoda i obilježavanja jeste 10-13 sati.

AUDIO: